Árnyékolás a zavartalan és nyugodt alvás érdekében

blank

A kutatások szerint teljes sötétségben lehet a legjobban aludni. Nem könnyű ma teljes sötétségben aludni, ha csak nem gondoskodunk a megfelelő árnyékolásról, akár redőny, vagy szalagfüggöny formájában. Hogy miért fontos teljes sötétségben aludni? Erre a válasz nagyon egyszerű, mert a belső testóra teljesen megzavarodik. Hiába van csukva a szemünk, ha a fényre így is reagál a pupilla, tehát alvás közben is követi azt. Természetesen, hogy így kevésbé tudunk pihenni és minden reggel úgy kellünk mintha egy percet sem aludtunk volna. Jó megoldásnak tűnhet az éjszakai szemellenző, de alvás közben eléggé kényelmetlenné válhat. Ha Ön is mindennap fáradt és kialvatlanul ébred, akkor érdemes elgondolkodni az árnyékolás technikai lehetőségeken.

A másik nagyon zavaró tényező a külső zajok, melyeket egyáltalán nem lehet befolyásolni. Ha olyan helyen lakunk, ahol a külső zajokkal nem tudsz mit kezdeni, akkor sem kell elkeseredni! Manapság rengeteg olyan árnyékolás technika van, ami segíthet a problémánkon.

Milyen árnyékolás technikai megoldások vannak a zavartalan alvás érdekében?

Hosszú távú megoldást jelent a redőny és annak különféle fajtái. Jelen esetben nem ajánljuk azokat a vékonyabb sötétítő eszközöket, mint a pergola vagy roló, hiszen fényszűrésre alkalmasak, azonban nem szűrik ki a zajokat. Ezért kell olyat választani, ami nem csak fényszűrő, de zajszűrő is egyben. Ezekre a legjobb megoldások a redőnyök. Jelen esetben mindegy, hogy motoros vagy kézi működtetésű, esetleg külső tokos vagy belső tokos, lényeg, hogy elég vastag legyen ahhoz, hogy szigeteljen.

Természetesen nem csak külső árnyékolási technikák közül lehet választani, hiszen a belső részekre is találsz számodra megfelelő sötétítést. A különböző anyagú és vastagságú szalagfüggönyök és reluxák lehetnek ez esetben a segítségünkre.

Végezetül láthatjuk mennyi lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy az alvási időnk valóban minőségi legyen, és mindig kipihenten, frissen és üdén ébredjük. Ezáltal jobban tudjunk teljesíteni a mindennapi kihívásokkal szemben.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel az árnyékolási technikával kapcsolatban, akkor hívjon minket bátran és állunk a rendelkezésére!