Zsaluzia

Zsaluzia

A zsaluzia hengerelt kemény alumínium lamellákkal egy kiváló minőségű kültéri árnyékoló szerkezet, amely bármely homlokzathoz kitűnően alkalmazkodik. Nagyobb ablakoknál belső árnyékolóként is alkalmazható. A lamellák egy oldalvezető alu sín vagy egy acélsodrony segítségével oldalról is rögzítve vannak, így szélben is stabilak maradnak. A felhúzott zsalúziát a közvetlen időjárási hatásoktól egy lefelé nyitott védőtokkal óvhatjuk. A síklamellás árnyékolót kis csomagmagassága miatt olyan helyekre ajánljuk, ahol az ablak fölött csak korlátozottan van hely a felhúzott árnyékolónak.

Profilok:

A fejsín (56×58 mm) galvanizált vagy porszórt felületű acéllemezből (vagy extrudált alumínium) készül. Az alsóléc (87×21 mm) préselt alumínium profil, amelyhez a legalsó lamella fixen rögzül, zárt egységet alkot vele. Véglezáró lemezek préselt acéllemezből, horganyzott felülettel. Az oldalléc préselt alumínium, eloxált felülettel. A profilba két gumicsíkot fűzünk, hogy minél jobban lecsökkentsük a benne futó lamella végek esetleges zajhatását. Perlonköteles oldalvezetésű kivitelnél egy speciális UV-stabil műanyaggal bevont rozsdamentes acélsodrony vezeti a lamellákat. Az extrudált, és hidegen megmunkált, állítható kivitelű alsó konzoloknál rejtett acélrugó biztosítja a sodrony állandó feszítettségét.

Lamellák:

A zsaluzia lammellák alapanyaga rendkívül kemény alumíniumötvözet, a felületvédelem különleges eljárással beleégetett festéssel készül, így a színskála alapján választható, de lehetséges egyéni elképzelés szerinti színválasztás is.

Mozgatás:

  • Az árnyékolót motorra vagy 2:1-es áttételen keresztül beltéri hajtókarral működtethetjük (de max. 10m2-ig)
  • A túlfeszítés elkerülése érdekében a motoros működtetésű szerkezetnél a motor fordulatszámlálóját a helyszínen állítjuk be a megfelelő állás eléréséhez. Kézi működtetésű rendszernél egy mechanikus végállás-szabályozót szereltünk be
  • A fejsínbe beépített 3-as vezetésű kötélgyűjtő-egységbe tekeredik fel a felhúzó szalag, valamint ennek az egységnek a szélén fut a létrakötél, amelynek segítségével a lamellák állásszögét változtathatjuk. Ezek a mozgatókötelek, szalagok 100% terylenből, speciális szövési technikával készülnek, UV-stabilak, és rendkívül nagy kopás-, nyúlás- és zsugorodásállóságuk

 

Választható profilok műszaki leírása:

  • C80-as profil:

blank  blank

blank

blank


  • F80-as profil:

blank blank

blank

blank

blank


  • Z90-es profil:

blank

blank

blank

blank


  • S90-es profil: 

blank blank

blank

blank


  • Összesítő műszaki információ:

blank


  • Választható színek:

blank

Zsaluzia

A zsaluzia egy kiváló minőségő alumíniumból készült árnyékoló szerkezet. Rendkívül biztonságos, mivel alkalmazkodik a homlokzathoz és stabilan borítja az ablakokat időjárási viszontagságok esetén is. Ez az oldalvezető, kemény alumínium sínnek, illetve acélsodronynak köszönhető. A zsaluzia szerkezetét tekintve egy fejsínből (galvanizált acéllemezből), préselt alumínium lamellákból és az alsólécből áll, amellyel zárt egységet alkot.

A zajhatás lecsökkentése érdekében a profilban gumicsíkok húzódnak végig. A zsaluzia működése kifejezetten egyszerű motorral, vagy beltéri hajtókarral, a fordulatszám beállítása és a mechanikus végállás szabályozó beszerelése a helyszínen történik, így kerülhető el a túlfeszítés. Egy teljesen biztonságos és időtálló szerkezet, amely garantáltan sötétít és véd. Mivel a zsaluzia lamelláit égetett festéssel készítik, ezért a választható színskálán kívül, egyéni elképzelés is lehetséges.