Miért érdemes lecseréltetni a nyílászárókat?

blank

Napjaink egyik legklasszikusabb és egyben legsarkalatosabb kérdése, hogy vajon érdemes-e lecseréltetni a nyílászárókat? Ha igen, akkor mégis milyet válasszunk? Jelen cikkünkben, ebben a kérdésben szeretnék segítséget nyújtani.

Az első kérdés, amit meg kell vizsgálnunk, hogy miért érdemes lecseréltetni a nyílászárókat?  Az elavult nyílászárok nem csak az ingatlanuk értékét csökkentik, de a fűtésszámlánkat és a fenntartási költségeket is növelik. A régebbi nyílászárok már egyáltalán nem számítanak költséghatékony kivitelezésnek. Sokan úgy gondolják, hogy a nyílászárók cseréje rengeteg ráfordítást igényel. Pedig, ha jobban megnézzük, akkor a megnövekedett fenntartási költségek többet elvisznek, mint a nyílászárok teljes körű cseréje.  A nyílászárók ma már szelés választékban elérhetőek. Különböző anyagból készült, illetve számos kivitelezés módú nyílászárók közül válogathatunk kedvünkre.

A technika fejlődésében az elsődleges szempont mindig, hogy az új termék környezetkímélő legyen, ezzel együtt pedig számunkra is költséghatékonyabb. Ez a nyílászárók esetében sincs másképpen. A fejlesztések során a gyártók minden problémát, illetve kívánságok próbáltak kielégíti a nyílászárok kivitelezés során. Ezért a mai modern nyílászárok nagy többsége abszolút hő és hangszigetelő tulajdonsággal bír. Mindemellett pedig megjelenésükben is igazán esztétikusak.

Milyen előnyökkel jár a nyílászárok cseréje?

  • könnyedén megszabadulhat a páralecsapódástól a téli időszakban
  • jó hangszigetelés biztosít otthonának
  • az ablaküvegek kezelve vannak, ezért megszűrik a hőáramlást, de ugyanakkor beengedik a természetes fényt a lakásba
  • bizonyosak törés szempontjából, így a balesetveszély is alacsonyabb
  • a kívülről érkező hideg levegő, a kertben kialakított kamráknak köszönhetően felmelegszik, így sokkal kisebb a hő veszteség
  • a közüzemi számlák összegének csökkenése

Hogy melyik nyílászárót válasszuk, arról rengeteg cikk szól, de mégis az legjobb, ha előtte szakemberrel egyeztetünk, mert egyéni igények szerint változhat, hogy melyik lenne a számunkra legideálisabb termék.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a nyílászárókkal kapcsolatban, akkor keressen fel minket bátran. Ha Ön egy megbízható, szakmailag kiválóan felkészült céget keress a nyílászárók cseréjére, akkor tapasztalt és jól képzett kollégáink állnak a rendelkezésére!