Valóban a függönyöket a redőnyök váltják fel?

blank

A függönyök mindig a lakások kiemelkedő dísze volt. A határtalan anyag és szín variálhatóságának köszönhetően még mindig napjaink egyik kiemelkedő dekor eleme. A függönyök meghatározzák, és jól visszatükrözik a lakás hangulatát, stílusát. Ám a függönyök használata sok kellemetlenséggel is járhat, mely elsősorban a körülményes tisztántarthatóságából, és felszerelhetőségéből adódik. Azt mondják, hogy a szépségéért, mert kell szenvedni és kompromisszumokat kell kötni, de miért tennénk, ha vannak már ennél esztétikusabb, és praktikusabb megoldások is?

Mi minden jöhet szóba a függönyök helyett?

Napjainkban a függönyön kívül rengeteg más lakás dekorációs elem is létezik, melyek fő funkciójuk mellett ellátják a sötétítés, vagy akár a hőszigetelés feladatát is. A függöny helyettesítésére évek óta a reluxa jelentette a legjobb megoldást. Egyszerűen felszerelhető, könnyen tisztántartható és egyetlen mozdulattal kizárhatja a kíváncsiskodó tekinteteket. A reluxák népszerűsége az idővel egyre nőtt, mely köszönhető a folyamatos fejlesztéseknek, és letisztult, de esztétikus megjelenésének. A reluxák egyetlen hibája, hogy csak belső árnyékolásra alkalmasak. Akik olyan eszközre vágytak, mely több funkciót is képes ellátni egyszer, és szép kivitelezése mellett még az ingatlan értékét is növel, akkor feltétel nélkül a redőnyt választották. A redőny funkciójában és kivitelezésében is túlmutat a függönyön vagy reluxán.

Miért érdemes redőnyt választani?

A redőnyök ellenben a függönyökkel, vagy reluxákkal, sokkal hatékonyabb és szabályozhatóbb fényzárást biztosítanak. A redőnyöknek nem csak árnyékoló, de kiváló védelmező funkciója is van. Hatékony védelmet nyújt az ablaknak a különböző időjárási viszontagságoktól pl. jégeső, erős napsugárzás stb.  A redőnyök emellett növelik az ingatlan értékét, és kiváló kiegészítő hőszigetelő elemként szolgálnak.  A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már rengeteg féle redőnyből választhatunk, így nem csak funkciójában, de megjelenésében is nagyszerű választás. Az újabb építésű lakások, családi házaknál, vagy intézményeknél a redőnyök szakszerű beszerelése már az átadás előtt megtörténik. Mondhatni, hogy a redőnyök az ingatlanok alap kiegészítőjévé nőtte ki magát.

Ha bármi kérdése merült fel a redőnyökkel kapcsolatban, vagy kivitelezéséhez egy megbízható, és szakmailag kiválóan felkészült céget keres, akkor hívjon minket bizalommal!